A tiszta méhpempőt természetes formában ajánlott fogyasztani!
A fogyasztást és tárolást illetően mindenképpen ügyeljünk a következőkre!
∼ A méhpempőt mindig hűtőszekrényben tartsuk, hiszen szobahőmérsékleten rövid idő elteltével már veszíthet jellegzetes tulajdonságaiból!
∼ Az első fogyasztást követően érdemes 2-2 hetes ciklusokat tartani: 2 hét méhpempő-kúra, majd 2 hét szünet, majd megismételve mindez.
∼ Általános adagja a csomagolásban mellékelt adagolókanál fele!
A tiszta méhpempő megnevezés arra utal, hogy a kaptárból közvetlenül felhasználásra kerül a pempő!
∼ A méhpempőbe ne tegyünk fémkanalat! A fém ugyanis reakcióba léphet a méhpempő összetevőivel.
∼ Ügyeljünk arra, hogy a tiszta méhpempő soha nem illatos, és nem is ízletes – Elsőre pedig végképp nem az!
Így amennyiben mégis ilyennek találjuk, akkor több mint valószínű, hogy ‘átverés áldozatai lettünk’, hiszen a tiszta méhpempő nem édes, savas jellegű, és kásás ízű.
∼ A pempőt érdemesebb inkább a nyelv alá tenni, és hagyni felszívódni!
Természetesen le lehet nyelni, ez csak egy jó tanács, hiszen a nyálkahártyán keresztül gyorsabban felszívódik, mint azt a gyomorban tehetné.
∼ Amennyiben allergiás méhészeti termékekre, mindenképpen kérje ki szakember véleményét a méhpempő fogyasztását illetően! Önös elhatározásból ilyenkor NE fogyassza!
∼ A méhpempő túladagolásától nem igazán kell tartani, de javasoljuk, hogy tartsa be az adagolási javaslatot, vagy azokat a tanácsokat, amelyeket szakembertől, hozzáértő személytől kapott!
Tiszta méhpempő rendelését ide kattintva akár most is leadhatja! >>>
És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?